Vepřová panenka s fazolkami a pepřovou omáčkou
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- vepřová panenka
- pepřové koření
- fazolky
- asi 50 g slaniny
- sůl
- pepř
- smetana
- 1 dl bílého vína
- 2 lžíce nakládaného zeleného pepře
- vývar
- rozmarýn
- tymián
Postup Vepřová panenka s fazolkami a pepřovou omáčkou
Postup přípravy receptu
-
Maso nakrájíme na silnější steaky a posypeme pepřovým kořením. Pokapeme olejem, přidáme bylinky a necháme aspoň hodinku odpočívat.
Pak maso restujeme na pánvi z každé strany tak 3 minutky a dáme i s pánví dopéct do trouby na 8 minut.
V kastrůlku rozpustíme máslo a zahustíme malinko moukou. Uděláme jíšku, kterou zalijeme trochu vývarem a vínem. Přidáme nakládaný pepř a provaříme. Dochutíme solí, pepřem, zjemníme smetanou a trochu máslem.
Maso vyndáme a zabalíme do alobalu. Necháme odpočinout aspoň 5 minut.
Mezitím uděláme fazolky. Povaříme krátce v osolené vodě a propláchneme pod studenou vodou. V kastrůlku rozehřejeme kousek másla a kapku oleje. Osmažíme na něm slaninu a fazolky.
Podáváme s různě upravenými brambory nebo bagetkou. Já poprvé chtěla vyzkoušet gratinované brambory.