Sypaný koláč se skořicovou dýní
Recepty, MoučníkySuroviny
- Těsto (klasika na sypaný koláč):
- 3 hrnky polohrubé mouky
- 1 hrnek cukru
- 2 kypřící prášky do pečiva
- 1 máslo (250 g)
- Náplň:
- 1 střední dýně hokkaido
- 2 kyselá jablka nebo šťáva z 1/2 citronu
- 150 g cukru
- 1 kl skořice
- 1 vanilkový pudinkový prášek
- větší špetka soli
Postup Sypaný koláč se skořicovou dýní
Postup přípravy receptu
-
Nejprve očistíme dýni, vyjmeme semínka, nastrouháme ji na jemnějším struhadle a mírně osolíme. Do mísy s dýní nastrouháme i jablka, která neloupeme. Přidáme cukr, skořici, pudinkový prášek a dobře promícháme.
Připravíme těsto: smícháme suché suroviny, přidáme nakrájené povolené máslo a vytvoříme drobenku.
Pekáček vymažeme nebo vyložíme pečícím papírem. Nasypeme polovinu drobenky na dno, na ní dáme dýňovou náplň, rozprostřeme po celém pekáčku a zasypeme druhou polovinou drobenky.
Pečeme na 180°asi 35 minut do zezlátnutí.