Drškůvka z kotrče
Recepty, PolévkySuroviny
- 350 g kotrče
- 2 ks cibule na půlměsíčky nakrájená
- 4 stroužky česnek utřený prolisovaný
- 100 g slanina uzená na kostičky pokrájená
- 2 špetky paprika mletá pálivá
- 1 čajová lžička paprika mletá sladká
- sůl dle chuti
- 1,5 litru vývar - lepší hovězí
Postup Drškůvka z kotrče
Postup přípravy receptu
-
Špek dáme na pánev a osmahneme, přidáme cibuli a restujeme, přidáme polovinu sladké papriky a ještě chvilku restujeme. Přidáme připravený kotrč a restujeme asi 10 minut.
Přidáme obě papriky a česnek, restujeme asi 3 minuty. Podlijeme vodou (asi 1 dcl) a dusíme. Dáme vařit vývar a při varu dáme do něj obsah z pánve, vaříme cca 8 minut, zahustíme (já používám chlebovou strouhanku) a povaříme.