Plněná vepřová panenka
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 2 kusy veprove panenky
- sunka Prosciutto
- listy cerstveho mladeho spenatu
- syr Ricotta
- nakladany zeleny pepr
- grape rajcatka
- cesnek
- cerstva bazalka
- susena bazalka
- sul
- pepr
- olivovy olej
Postup Plněná vepřová panenka
Postup přípravy receptu
-
Panenky odblanime a rozrizneme na plat.
Takto pripravene maso osolime, opeprime cerstve mletym peprem a posypeme susenou bazalkou.
Dale poklademe platky sunky Prosciutto, listy spenatu a pomazeme syrem Ricotta, do ktereho jsme zamichali kulicky nakladaneho zeleneho pepre.
Zavineme a zajistime paratky.
Na olivovem oleji zprudka opeceme ze vsech stran.
Kdyz je maso zatazene a opecene do zlate barvicky, podlijeme asi deci a pul vody a nechame jeste 20 minut tahnout.
Kdyz je maso mekke, vyndame, odstranime paratka a nakrajime na platky.
SALAT: Mala rajcatka rozkrajime na poloviny, osolime a opeprime.
Na male panvi rozpalime olivovy olej a pridame zhruba 5 strouzku cesneku nakrajeneho na platky.
Nechame pouze rozvonet.
Smes nechame vychladnout.
Studeny olej s cesnekem pridame k rajcatkum a promichame s nasekanou cerstvou bazalkou. Jako priloha se hodi testoviny, ale nam to nejvice chutna s varenym bramborem prelitym vypecenou stavickou.