Plněná vepřová panenka

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

2 kusy veprove panenky
sunka Prosciutto
listy cerstveho mladeho spenatu
syr Ricotta
nakladany zeleny pepr
grape rajcatka
cesnek
cerstva bazalka
susena bazalka
sul
pepr
olivovy olej

Postup přípravy receptu

  1. Panenky odblanime a rozrizneme na plat.

  2. Takto pripravene maso osolime, opeprime cerstve mletym peprem a posypeme susenou bazalkou.

  3. Dale poklademe platky sunky Prosciutto, listy spenatu a pomazeme syrem Ricotta, do ktereho jsme zamichali kulicky nakladaneho zeleneho pepre.

  4. Zavineme a zajistime paratky.

  5. Na olivovem oleji zprudka opeceme ze vsech stran.

  6. Kdyz je maso zatazene a opecene do zlate barvicky, podlijeme asi deci a pul vody a nechame jeste 20 minut tahnout.

  7. Kdyz je maso mekke, vyndame, odstranime paratka a nakrajime na platky.

  8. SALAT: Mala rajcatka rozkrajime na poloviny, osolime a opeprime.

  9. Na male panvi rozpalime olivovy olej a pridame zhruba 5 strouzku cesneku nakrajeneho na platky.

  10. Nechame pouze rozvonet.

  11. Smes nechame vychladnout.

  12. Studeny olej s cesnekem pridame k rajcatkum a promichame s nasekanou cerstvou bazalkou. Jako priloha se hodi testoviny, ale nam to nejvice chutna s varenym bramborem prelitym vypecenou stavickou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!