Marcipánové brambůrky

Recepty, Moučníky

Suroviny

500 g uvařených brambor
200 g bílé čokolády
400 g marcipánu
2 lžíce cukru moučky
2 lžíce kakaa

Postup přípravy receptu

  1. Uvařené brambory jemně nastrouháme. Bílou čokoládu opatrně rozpustíme a vmícháme do brambor. Tuto směs rozprostřeme na tácek vyložený pečícím papírem a vložíme asi na 30 minut do mrazáku.

  2. Poté bramborovou hmotu tvarujeme do kuliček o velikosti větší třešně. Marcipán vyválíme na tenký plát na vále vysypaném moučkovým cukrem a pomocí skleničky vykrajujeme kolečka.

  3. Do každého marcipánového kolečka zabalíme opatrně bramborovou kuličku.

  4. Nakonec kuličky obalíme ještě v kakaovém prášku a brambůrky jsou hotové.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!