Cizrna na paprice II

Recepty, Luštěniny

Suroviny

2 lžíce oleje
1 cibule
1 pórek nebo 3 jarní cibulky
2 lžičky sladké papriky
voda podle potřeby
2 bobkové listy
4 kuličky nového koření
3 hrnky uvařené nebo konzervované cizrny
(rostlinná smetana)
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Cizrnu rozdělíme na dvě poloviny a jednu s trochou vody rozmixujeme na hustou kaši.

  2. V hlubším hrnci rozehřejeme olej a orestujeme na něm drobně nakrájenou cibuli do zesklovatění. Přidáme na kolečka nakrájenou bílou část pórku nebo jarních cibulek a restujeme ještě 2 minuty. Zasypeme sladkou paprikou, promícháme, aby se paprika rozpustila v tuku a podlijeme asi hrnkem vody.

  3. Přidáme nové koření a bobkový list a 5 minut povaříme.

  4. Poté koření vyndáme, přisypeme celou cizrnu a zelenou část pórku či cibulky a 5 minut povaříme.

  5. Zahustíme rozmixovanou cizrnou, osolíme, opepříme a společně ještě 5 minut vaříme.

  6. Na závěr můžeme zjemnit trochou rostlinné smetany. Podáváme s rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!