Cizrna s mangoldem po indicku
Recepty, LuštěninySuroviny
- 200 g uvařené cizrny
- 400 g mangoldu
- 1 cibule
- 3 stroužky česneku
- 1 lžička římského kmínu
- 1 lžíce strouhaného zázvoru
- 1 lžička garam masala
- 350 ml vody
- 200 g tvrdého sýra
- 1 dl smetany
- 2 lžíce citronové šťávy
- olej
- sůl
Postup Cizrna s mangoldem po indicku
Postup přípravy receptu
-
Na troche oleja orestujeme nakrájanú cibuľu. Pridáme nasekaný cesnak, rímsky kmín, nastrúhaný zázvor, garam masala a necháme rozvoňať.
Pridáme cícer, nakrájaný mangold a osolíme. Podlejeme vodou a nezakryté 10 min podusíme. Potom zmes čiastočne rozmixujeme, asi v pomere 1:1.
Pridáme na malé kocôčky nakrájaný syr, smotanu a necháme cca 5 min povrieť na slabom plameni. Nakoniec dochutíme citrónovou šťavou.
Podávame s ryžou.