Kapustový list plněný hlívou ústřičnou, mozzarellou a kroupami s rajčatovou omáčkou s olivami
Recepty, Bezmasá jídlaSuroviny
- 2 listy hlávkové kapusty
- 40 g ječných krup
- 50-60 g mozzarelly
- 100 g hlívy ústřičné
- 1 lžíce olivového oleje
- 1/2 cibule
- Sušená bazalka
- 1 lžíce parmazánu
- Omáčka:
- 2 sušená rajčata v oleji
- 15 g zelených oliv
- 15 g černých oliv
- 135 g sterilovaných rajčat (drcených)
- Sůl
- pepř
Postup Kapustový list plněný hlívou ústřičnou, mozzarellou a kroupami s rajčatovou omáčkou s olivami
Postup přípravy receptu
-
Listy kapusty vložíme do vroucí osolené vody, přiklopíme a asi 2 minuty vaříme. Poté vložíme do studené vody. Listy necháme okapat.
V hrnci rozehřejeme olej. Cibuli nakrájíme najemno a necháme jí zesklovatět na oleji. Poté přidáme nadrobno nasekanou hlívu a promícháme. Kroupy propláchneme a přidáme do hrnce. Zalijeme vodou, osolíme a pod poklicí vaříme asi 25 minut – dokud kroupy nezměknou. Podle potřeby podléváme vodou, na konci vaření je ale potřeba, aby byla tekutina zcela vyvařená. Sýr nakrájíme na malé kostičky a přimícháme ke směsi. Dochutíme bazalkou.
Troubu předehřejeme na 200°C. Z listů kapusty odkrojíme tvrdý košťál a rozložíme. Na každý list položíme náplň a zavineme.
Naplněnou kapustu položíme na plech, posypeme trochou parmezánu a dáme na 5 minut zapéct.