Rajčatová šťáva

Recepty, Zavařeniny

Suroviny

hodně zralá až přezrálá,ale zdravá červená rajčata

Postup přípravy receptu

  1. Omytá rajčata překrájíme na menší kusy, dáme do hrnce a šťouchadlem na brambory pár krát promačkáme, aby pustila šťávu. Slabým varem za častého promíchávání vaříme pod pokličkou cca 20 minut.

  2. Po částečném zchladnutí rozmixujeme ponorným mixérem a poté propasírujeme od slupek a semínek přes hustý cedník.

  3. Šťávu naplníme malinko pod okraj do čistých zavařovacích sklenic a zavíčkujeme.

  4. Na plech s vyšším okrajem naskládáme naplněné sklenice, podlijeme cca 2 cm vody a dáme sterilovat do předehřáté trouby na 3/4 výkon (mám plynovou) na 20 minut. Chladné uložíme na tmavé a chladnější místo.

  5. Takto připravenou šťávu můžeme použít na polévku a omáčku. Po naředění a dochucení dle svých chutí můžeme také použít jako šťávu k pití.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!