Křehké rebarborové řezy

Recepty, Moučníky

Suroviny

Těsto:
200 g hladké mouky
1 vejce
špetka soli
100 g másla (Hery)
1 balíček vanilkového cukru
3 polévkové lžíce vody
1/2 kg rebarbory
Poleva:
2 žloutky
250 g zakysané smetany
60 g cukru
1 balíček vanilkového cukru
2 lžíce Solamylu

Postup přípravy receptu

  1. Na vál si navážíme hl. mouku, nastrouháme změklý tuk, rozklepneme celé vejce, přisypeme vanilkový cukr, špetku soli, přilijeme 3 lžíce vody a zpracujeme těsto.

  2. Koláčovou formu vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou, těsto na ní pomocí rukou rozprostřeme, kolem obvodu uděláme z těsta vyšší okraj.

  3. Posypeme nadrobno nakrájenou rebarborou – tu ještě raději osladíme krystalovým cukrem.

  4. Ze surovin na polevu zpracujeme v misce hladkou směs, kterou nalijeme na připravenou rebarboru. Pečeme asi 40 minut při 170°C.

  5. Hotový koláč bohatě pocukrujeme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!