Dietní křupavá žemlovka pro diabetiky

Recepty, Sladká jídla

Suroviny

1 balení grahamových toastů (mohou být i vícezrnné, celozrnné)
8-10 velkých jablek
stéviové sladidlo v prášku z lékárny nebo rozmačkaný Diachróm se stévií
2 hrsti rozinek
2 hrsti ořechů
olivový olej podle potřeby
1 sáček skořice
mléko podle potřeby

Postup přípravy receptu

  1. Do širší mísy na dno položíme 4 toasty, pokropíme mlékem, navrstvíme další 4 toasty, opět pokropíme mlékem, právě tak připravíme 3. řadu, eventuálně i 4., podle velikosti pekáče. Zbylé toasty nakrájíme na proužky, poslouží na doplnění mezer. Vymažeme pekáč olivovým olejem, zapneme troubu na 200°C.

  2. Umytá jablka oloupeme a nastrouháme na velkých slzách. Do pekáče naskládáme polovinu toastů, trochu osladíme práškovou stévií a posypeme mletou skořicí. Nastrouhaná jablka navrstvíme na celou plochu toastů, přidáme rozinky a ořechy, posypeme skořicí. Položíme další řadu toastů, lehce potřeme olivovým olejem, poprášíme práškovou stévií, skořicí a mletými vlašskými ořechy (i posekanými).

  3. Vložíme do rozehřáté touby a pečeme do křupava asi 30 min.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!