Dušené vepřové s paprikami a fazolemi - párolt sertéspaprika és bab
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 0,8 kg libového vepřového
- 2 lžíce sádla
- 0,5 l černého piva
- 0,4 l drcených rajčat nebo pyré
- 1 čili paprička ptačí oko
- 1 jalapeňo
- 10 beraních rohů
- 1 velká červená paprika nebo 2 kapie
- velké fazole hrst v suchém stavu
- 1 lžíce sladké maďarské paprikové pasty
- sůl
- cukr
- vinný červený ocet
Postup Dušené vepřové s paprikami a fazolemi - párolt sertéspaprika és bab
Postup přípravy receptu
-
Den předem namočené fazole propláchněte a uvařte do měkka, trvá to asi hodinu a půl.
Maso nakrájejte na menší medailonky a osolte. V hluboké pánvi rozhřejte sádlo a maso zprudka opečte. Zalijte pivem, přidejte rajčata, paprikovou pastu a celou papričku čili oko. Duste asi 30 minut.
Papriku zbavte semínek a nakrájejte na širší proužky, jalapeňo na 1 cm kolečka a přidejte k masu. Beraní rohy přidejte v celku. Duste dalších 30 minut. Ochuťte solí, cukrem a octem.
Vmíchejte vařené fazole. Případně dochuťte. Podávejte s pečivem.