Rajčatová, trochu minestrone
Recepty, PolévkySuroviny
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 10 cm bílé části pórku
- 50-70 g krouhaného bílého zelí
- 2 litry zeleninového vývaru
- 3 lžíce rajského protlaku
- 1 plechovka loupaných rajčat
- lžíci hrášku
- olej
- cukr
- oregano
- sůl
- pepř
Postup Rajčatová, trochu minestrone
Postup přípravy receptu
-
Na oleji zpěníme cibuli nakrájenou na hrubo, přidáme zeleninu a pórek nakrájený na kolečka, zelí, mírně podlijeme a dusíme asi 10 minut.
Směs vlijeme do vývaru, přidáme rozmačkaný česnek, obsah plechovky s rajčaty, která pokrájíme na menší kousky a přidáme protlak.
Osolíme, opepříme a mírně dosladíme. Kdo chce, může dát oregano.