Vepřová roláda s mletým masem a olivami
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 1 kg vepřové pečeně
- 250 g vepřového bůčku
- 250 g hovězího masa
- sůl a pepř
- česnek
- 1 vejce
- trocha strouhanky
- majoránka
- 5 stroužku česneku a + cibule k masu
- kousek sádla
- na potírání:
- mletá paprika
- sušený česnek
- olej
- do náplně.
- olivy
- 1 červená paprika
Postup Vepřová roláda s mletým masem a olivami
Postup přípravy receptu
-
Pečeni rozřízneme tak, aby vznikl plát, přes folii ho naklepeme, pak osolíme, opepříme.
Bůček a hovězí maso umeleme na jemno, přidáme do něho sůl, pepř, česnek, majoránku, vajíčko a strouhanku. Dobře propracujeme a rozetřeme na plát masa. Poklademe na drobno nakrájenou paprikou a olivami. Pevně stočíme a svážeme potravinářským provázkem. Roládu ještě zvenku osolíme a zabalíme do alobalu. Vložíme do pekáčku a dáme do trouby, pečeme na 180 st, asi po hodině vybalíme roládu z alobalu, přidáme do pekáčku trochu sádla a z alobalu vylijeme do pekáčku šťávu z masa. Přidáme česnek a cibuli nakrájené na větší kusy. Papriku smícháme se sušeným česnekem a olejem a roládu několikrát během pečení potřeme a obrátíme. Pečeme ještě podle potřeby asi 40 minut.
Hotovou roládu vyndáme z pekáče, odstraníme provázek a zabalíme do alobalu, aby nevystydla. Výpek vysmahneme, seškrábneme připečený tuk,trošku zaprášíme hladkou moukou a podlijeme vodou, promícháme, provaříme a přecedíme.