Vepřová roláda s mletým masem a olivami

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

1 kg vepřové pečeně
250 g vepřového bůčku
250 g hovězího masa
sůl a pepř
česnek
1 vejce
trocha strouhanky
majoránka
5 stroužku česneku a + cibule k masu
kousek sádla
na potírání:
mletá paprika
sušený česnek
olej
do náplně.
olivy
1 červená paprika

Postup přípravy receptu

  1. Pečeni rozřízneme tak, aby vznikl plát, přes folii ho naklepeme, pak osolíme, opepříme.

  2. Bůček a hovězí maso umeleme na jemno, přidáme do něho sůl, pepř, česnek, majoránku, vajíčko a strouhanku. Dobře propracujeme a rozetřeme na plát masa. Poklademe na drobno nakrájenou paprikou a olivami. Pevně stočíme a svážeme potravinářským provázkem. Roládu ještě zvenku osolíme a zabalíme do alobalu. Vložíme do pekáčku a dáme do trouby, pečeme na 180 st, asi po hodině vybalíme roládu z alobalu, přidáme do pekáčku trochu sádla a z alobalu vylijeme do pekáčku šťávu z masa. Přidáme česnek a cibuli nakrájené na větší kusy. Papriku smícháme se sušeným česnekem a olejem a roládu několikrát během pečení potřeme a obrátíme. Pečeme ještě podle potřeby asi 40 minut.

  3. Hotovou roládu vyndáme z pekáče, odstraníme provázek a zabalíme do alobalu, aby nevystydla. Výpek vysmahneme, seškrábneme připečený tuk,trošku zaprášíme hladkou moukou a podlijeme vodou, promícháme, provaříme a přecedíme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!