Jahodové řezy s čokoládou

Recepty, Moučníky

Suroviny

Na těsto:
4 vejce
1 hrnek cukru
1 hrnek hladké mouky
1 kypřicí prášek do pečiva
0,5 hrnku oleje
0,5 hrnku mléka
Na krém:
3 jahodové pudinky
0,5 l mléka
5 PL lžic cukru
3 balíčky čiré želatiny (používám želatinu v plátcích)
250 g másla
2 KL jahodového aroma
Na polevu:
100 g čokolády na vaření
50 g másla

Postup přípravy receptu

  1. Vejce s cukrem a olejem vyšleháme do pěny, přidáme mléko a mouku smíchanou s práškem do pečiva. Těsto nalijeme na vymazaný a vysypaný plech a pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C.

  2. Mléko smíchame s pudinkem, nalijeme do hrnce a za stalého míchani vaříme do zhoustnuti. Odstavíme a necháme vychladnout.

  3. Želatinu připravime dle návodu.

  4. V druhé míse utřeme máslo s cukrem a jahodovým aroma a pomalu vmíchame vychladlý pudink a připravenou želatinu.

  5. Takto hotový krém nalijeme na vychladlý korpus.

  6. Ve vodní lázni rozpustíme čokoladu s máslem a nalijeme na náplň, můžeme zdobit čerstvými jahodami.

  7. Dáme vychladnout do lednice.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!