Jahodové řezy se želé
Recepty, MoučníkySuroviny
- 4 vejce
- 200 g polohrubé mouky
- 200 g cukru krupice
- 4 PL vody
- 250 g tvarohu (kostka)
- 250 ml. šlehačky(33%) + 2 ztužovače šlehačky
- 1 kelímek zakysané smetany
- cukr podle chuti
- červené želé v prášku (v LIDL - galaretka)
Postup Jahodové řezy se želé
Postup přípravy receptu
-
Vyšleháme bílky na tuhý sníh. Žloutky vyšleháme s cukrem, postupně přidáme vodu a mouku. Vše vyšleháme, nakonec vmícháme sníh a dáme na vymazaný a vysypaný plech do vyhřáté trouby a pečeme na 180 °C asi 15-20 minut. Záleží na troubě.
Mezitím uděláme krém. Vyšleháme tvaroh, šlehačku a zakysanou smetanu, přidáme cukr dle chuti a 2 ztužovače šlehačky. Upečený a vychladlý korpus namažeme jahodovou marmeládou, pak krémem, na krém naskládáme jahody (i další ovoce), které zalijeme želatinou a necháme vychladnout.