Polévka z čirůvek fialových
Recepty, PolévkySuroviny
- očištěné mladé plodnice čirůvek fialových
- 1 mrkev
- kus celeru
- kousek slaniny
- 1 cibule
- sladká červená paprika + špetka pálivé papriky
- majoránka
- 2 - 3 stroužky česneku
- 1 l bujónu nebo vývaru
- máslová jíška:
- máslo hl. mouka
- máslo
- pepř
- sůl
Postup Polévka z čirůvek fialových
Postup přípravy receptu
-
Na kostičky nakrájenou slaninu s cibulí orestujeme na másle, přidáme nastrouhanou kořenovou zeleninu, pokrájené houby a ještě chvilku restujeme.
Poprášíme paprikami, promícháme a zalijeme vývarem.
Vaříme minimálně 20 minut, neboť čirůvky musíme déle tepelně upravovat podobně jako třeba václavky.
Poté přidáme rozdrcený česnek, majoránku, pepř a jíšku a ještě chvilku prováříme.