Svítek s liškami nakyselo

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

200 g čerstvých lišek
2 lžíce másla
2 lžíce hladké mouky
200 ml smetany¨
ocet
sůl
Svítek:
2 vejce
2 lžíce polohrubé mouky
sůl
olej

Postup přípravy receptu

  1. V hrnci rozehřejeme máslo, přisypeme mouku, uděláme světlou jíšku a přilijeme cca 500 ml vody.

  2. Prošleháme, osolíme, přivedeme k varu, vložíme očistěné lišky, ochutíme octem a vaříme minimálně 20 minut.

  3. Na závěr zjemníme smetanou.

  4. Na svítek oddělíme žloutky od bílků, z kterých ušleháme tuhý sníh.

  5. Vmícháme do něho žloutky, mouku, osolíme a vymícháme jemné těstíčko.

  6. Na pánvi rozehřejeme olej, těsto na něj vylijeme, rozetřeme ho a usmažíme z obou stran dozlatova. Ještě teplý ho nakrájíme na nudle nebo čtverečky.

  7. Těsto můžeme také nalít do vymazaného pekáčku a upéct v troubě, vyhřáté na cca 180°C.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!