Frankfurtská polévka s červenými fazolemi
Recepty, PolévkySuroviny
- 1-2 mrkve
- 1/4 celeru
- 3 větší brambory
- cibule nebo pórek
- 4 PL oleje
- sladká paprika
- majoránka, tymián, libeček
- 2 litry zeleninového vývaru z kostky
- menší konzerva červených fazolí
- 1-2 stroužky propasírovaného česneku
- hladká mouky
- kousek másla
- petrželka nebo pažitka
- párek
Postup Frankfurtská polévka s červenými fazolemi
Postup přípravy receptu
-
Mrkev, celer, brambory a cibuli nakrájíme na kostičky.
Do hrnce dáme olej, zesklovatíme cibuli, přidáme zeleninu a za stálého míchání krátce opékáme. Přidáme mletou papriku (dala jsem i uzenou), majoránku, tymián, libeček, promícháme a zalijeme zeleninovým vývarem. Polévku vaříme 20-30 minut, resp. až je zelenina měkká a přidáme fazole.
Uděláme dozlatova jíšku s prolisovaným česnekem, vmícháme do polévky a chvíli provaříme. Polévku příp. dosolíme (opatrně, zeleninový vývar byl slaný), přidáme nakrájený párek, pažitku a servírujeme