Dýňovo-zeleninová polévka

Recepty, Polévky

Suroviny

2 lžíce oleje (nebo tuku, který používáme)
1 větší cibule
1 vrchovatá lžíce hrubé mouky
2 menší mrkve
2 středně velké brambory
1/4 malé dýně Hokkaido
1/2 větší kedlubny
2 hrsti nakrájeného pórku
sůl
špetka mletého pepře
Nasekané byliny:
petrželka
bazalka

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli nakrájíme na tenké půlměsíčky, kousek mrkve nastrouháme na jemném slzičkovém struhadle a vše na tuku prudce restujeme. Zasypeme hrubou moukou, 2 minuty osmažíme a zalijeme litrem horké vody. Promícháme, přidáme sůl a uvedeme do varu.

  2. Zbytek zeleniny nakrájíme na malé kostičky, pórek na hrubší kolečka. Vroucí vývar stáhneme na minimum, přidáme kostičky zeleniny a pod poklicí vaříme 20 minut.

  3. 10 minut před koncem vaření přidáme nakrájený pórek, promícháme a dovaříme. Dle potřeby dochutíme, naředíme, přidáme nakrájené bylinky a podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!