Kančí kostky
Recepty, Jiné masoSuroviny
- 500 g kančího masa
- 2 cibule
- 1 paprika
- 1 rajče
- 1 lžička sladké papriky
- 3 lžíce sádla
- 1/2 lžičky chilli
- česnek dle chuti
- 5 kuliček jalovce rozdrcené
- 1 malá sklenička piva 10°C
- sůl
- tvrdý chléb na zahuštění
Postup Kančí kostky
Postup přípravy receptu
-
Maso nakrájíme na kousky.
Oloupanou a nakrájenou cibuli zpěníme na sádle, přidáme maso a prudce orestujeme. Přidáme sladkou papriku, rajče na kostičky, papriku na nudličky, osolíme, přidáme chilli.
Podlijeme pivem a dusíme, dále pak už podléváme vodou.
Když je maso skoro měkké, přidáme nastrouhaný tvrdý chléb a necháme pomalu rozvařovat. Když je maso uplně měkké a chléb rozvařen, je hotovo.
Pak ještě dochutíme česnekem. Podáváme s rýží.