Bezlepkové kynuté koláče
Recepty, Dietní receptySuroviny
- 350 g mouky SCHAR MIX B
- 100 g cukr moučka
- 2 žloutky
- špetka soli
- 50 ml oleje
- 170 ml mléka
- 1 lžičky cukru (do kvásku)
- 15 g čerstvého droždí
- Drobenka:
- 100 g mouky Jizerky
- 60 g cukru moučka
- 1 vanilkový cukr
- 55 g másla
- Náplně:
- povidla
- ořechy
- mák
- tvaroh
Postup Bezlepkové kynuté koláče
Postup přípravy receptu
-
Zaděláme na kvásek, trochu mléka, 1 čl cukru, droždí a necháme vzejít.
Sypké suroviny smícháme přidáme žloutky, olej, vzešlý kvásek a vypracujeme těsto. Bude-li se Vám těsto zdát řidší, přidáme trochu mouky a necháme vykynout cca 1/2 hodiny.
Těsto rozdělíme na 6 dílů, uděláme bochánky, trošku je rozválíme a uprostřed velkým hrnkem uděláme důlek, okraje potřeme vejcem, mázneme náplní a posypeme drobenkou.
Upečeme při 170 stupních cca 15 minut.