Bezlepkové kynuté koláče

Recepty, Dietní recepty

Suroviny

350 g mouky SCHAR MIX B
100 g cukr moučka
2 žloutky
špetka soli
50 ml oleje
170 ml mléka
1 lžičky cukru (do kvásku)
15 g čerstvého droždí
Drobenka:
100 g mouky Jizerky
60 g cukru moučka
1 vanilkový cukr
55 g másla
Náplně:
povidla
ořechy
mák
tvaroh

Postup přípravy receptu

  1. Zaděláme na kvásek, trochu mléka, 1 čl cukru, droždí a necháme vzejít.

  2. Sypké suroviny smícháme přidáme žloutky, olej, vzešlý kvásek a vypracujeme těsto. Bude-li se Vám těsto zdát řidší, přidáme trochu mouky a necháme vykynout cca 1/2 hodiny.

  3. Těsto rozdělíme na 6 dílů, uděláme bochánky, trošku je rozválíme a uprostřed velkým hrnkem uděláme důlek, okraje potřeme vejcem, mázneme náplní a posypeme drobenkou.

  4. Upečeme při 170 stupních cca 15 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!