Bramborové lokše se škvarky a brynzou
Recepty, Bramborová jídlaSuroviny
- 900 g vařených brambor
- 200 g polohrubé mouky
- hladká mouka na podsypání
- sůl
- Náplň:
- 2 velké cibule
- 2 jarní cibulky
- lžíce sádla
- 200 g škvarků (nebo kousek uzeného špeku či anglické slaniny)
- 200 g brynzy
Postup Bramborové lokše se škvarky a brynzou
Postup přípravy receptu
-
Studené uvařené brambory jemně nastrouháme, osolíme a společně s moukou vypracujeme hladké těsto.
Rozdělíme na 12 dílů a z každého vyválíme tenkou placku.
Placky pečeme nasucho v teflonové pánvi. Při pečení se místy nafouknou.
Mezitím si pokrájíme cibuli, osmažíme na sádle, přidáme škvarky nebo vyškvařený špek či anglickou slaninu a nakonec přimícháme (nebo nadrobíme) brynzu a pokrájenou syrovou naťovou cibulku.
Směs naneseme na teplé lokše a stočíme. Je to velmi syté jídlo.