Bramborové lokše se škvarky a brynzou

Recepty, Bramborová jídla

Suroviny

900 g vařených brambor
200 g polohrubé mouky
hladká mouka na podsypání
sůl
Náplň:
2 velké cibule
2 jarní cibulky
lžíce sádla
200 g škvarků (nebo kousek uzeného špeku či anglické slaniny)
200 g brynzy

Postup přípravy receptu

  1. Studené uvařené brambory jemně nastrouháme, osolíme a společně s moukou vypracujeme hladké těsto.

  2. Rozdělíme na 12 dílů a z každého vyválíme tenkou placku.

  3. Placky pečeme nasucho v teflonové pánvi. Při pečení se místy nafouknou.

  4. Mezitím si pokrájíme cibuli, osmažíme na sádle, přidáme škvarky nebo vyškvařený špek či anglickou slaninu a nakonec přimícháme (nebo nadrobíme) brynzu a pokrájenou syrovou naťovou cibulku.

  5. Směs naneseme na teplé lokše a stočíme. Je to velmi syté jídlo.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!