Červené kuře s torti

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

300 g kuřecích stehenních řízků
1 červená paprika
1 cibule
2 rajčata
2 stroužky česneku
1 plechovka červených fazolí - má obsah 240 g
3 lžíce olivového oleje
150 ml kuřecího vývaru
sůl
pepř
120 g torti – těstovinových spirál

Postup přípravy receptu

  1. Nakrájíme nadrobno papriku, rajčata i cubuli. Kuřecí řízky nakrájíme na drobnější kousky, osolíme opepříme a zakápneme olivovým olejem. Můžete nechat chvilku odležet. Na pánvi rozehřejeme 2 lžíce oleje a osmahneme kuřecí kousky, aby se maso zatáhlo. Tak 6 minut. Když začne zlátnout, vyjmeme u pánve a dáme stranou.

  2. Na pánev přidáme ještě lžíci oleje a osmahneme papriku, aby změkla. Tak asi 2 až 3 minuty. Přidáme cibuli a promícháme a necháme cibuli zesklovatět, tak 3 minuty. Pak přidáme nahrubo nasekaný česnek. Promícháme a necháme česnek orestovat tak 30 sekund. Přidáme nakrájená rajčata a promícháme. Povaříme. Vrátíme do pánve kuřecí kousky.

  3. Zalijeme vývarem. Zakryjeme a dusíme. Tak 10 minut. Mezitím fazole dobře propláchneme a dáme vařit osolenou vodu na těstoviny (potřebují tak 11 minut). Propláchnuté fazole přidáme do pánve. Promícháme a zakryjeme. Dusíme ještě 6 až 8 minut.

  4. Podáváme s torti.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!