Červené kuře s torti
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 300 g kuřecích stehenních řízků
- 1 červená paprika
- 1 cibule
- 2 rajčata
- 2 stroužky česneku
- 1 plechovka červených fazolí - má obsah 240 g
- 3 lžíce olivového oleje
- 150 ml kuřecího vývaru
- sůl
- pepř
- 120 g torti – těstovinových spirál
Postup Červené kuře s torti
Postup přípravy receptu
-
Nakrájíme nadrobno papriku, rajčata i cubuli. Kuřecí řízky nakrájíme na drobnější kousky, osolíme opepříme a zakápneme olivovým olejem. Můžete nechat chvilku odležet. Na pánvi rozehřejeme 2 lžíce oleje a osmahneme kuřecí kousky, aby se maso zatáhlo. Tak 6 minut. Když začne zlátnout, vyjmeme u pánve a dáme stranou.
Na pánev přidáme ještě lžíci oleje a osmahneme papriku, aby změkla. Tak asi 2 až 3 minuty. Přidáme cibuli a promícháme a necháme cibuli zesklovatět, tak 3 minuty. Pak přidáme nahrubo nasekaný česnek. Promícháme a necháme česnek orestovat tak 30 sekund. Přidáme nakrájená rajčata a promícháme. Povaříme. Vrátíme do pánve kuřecí kousky.
Zalijeme vývarem. Zakryjeme a dusíme. Tak 10 minut. Mezitím fazole dobře propláchneme a dáme vařit osolenou vodu na těstoviny (potřebují tak 11 minut). Propláchnuté fazole přidáme do pánve. Promícháme a zakryjeme. Dusíme ještě 6 až 8 minut.
Podáváme s torti.