Plněné vepřové koleno

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

vykostěné vepřové koleno zbavené přebytečného tuku a blan
Na nádivku:
starší pečivo
housky
mléko
máslo
čalamáda
slanina
vejce
libeček
petrželka
česnek
sůl
naložené beraní rohy
Na marinádu:
kečup
balsamikový ocet
čerstvé bylinky:
čerstvý rozmarýn
čerstvý tymián
čerstvá saturejka
čerstvé oregáno
šťáva z 1 pomeranče
rozdrcený pepř
kmín
hřebíček
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Maso rozklepeme na co největší placku, osolíme, poklademe plátky slaniny, nádivkou a beraními rohy.

  2. Zavineme do rolády a stáhneme provázkem.

  3. Vložíme na pekáč, podlijeme vodou a přiklopené dusíme půl hodiny.

  4. Pak potřeme ze všech stran marinádou a dáme odkryté péct do trouby.

  5. Potíráme výpekem.

  6. Podáváme s brambory v majoránkové omáčce.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!