Plněné vepřové koleno
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- vykostěné vepřové koleno zbavené přebytečného tuku a blan
- Na nádivku:
- starší pečivo
- housky
- mléko
- máslo
- čalamáda
- slanina
- vejce
- libeček
- petrželka
- česnek
- sůl
- naložené beraní rohy
- Na marinádu:
- kečup
- balsamikový ocet
- čerstvé bylinky:
- čerstvý rozmarýn
- čerstvý tymián
- čerstvá saturejka
- čerstvé oregáno
- šťáva z 1 pomeranče
- rozdrcený pepř
- kmín
- hřebíček
- sůl
Postup Plněné vepřové koleno
Postup přípravy receptu
-
Maso rozklepeme na co největší placku, osolíme, poklademe plátky slaniny, nádivkou a beraními rohy.
Zavineme do rolády a stáhneme provázkem.
Vložíme na pekáč, podlijeme vodou a přiklopené dusíme půl hodiny.
Pak potřeme ze všech stran marinádou a dáme odkryté péct do trouby.
Potíráme výpekem.
Podáváme s brambory v majoránkové omáčce.