Jogurtová krkovička

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

1,5 kg vepřové krkovice
1 kg bílého jogurtu
3 stroužky česneku
chilli paprička
kečup
hořčice
worcestrová omáčka
sůl
pepř
brambory

Postup přípravy receptu

  1. Krkovičku nakrájíme na plátky, osolíme a opepříme.

  2. Připravíme si marinádu. Smícháme jogurt, česnek, chilli papričku, přidáme kečup, hořčici a worcestrovou omáčku. Maso vyskládáme na pekáček a zalijeme marinádou. Necháme minimálně 24 hodin odpočinout. (Většinou nechávám maso uležet 35-40 hodin.)

  3. Vyhřejeme troubu na cca 180 stupňů a poté vložíme pekáček (maso s marinádou, nic nevyléváme). Poslední zhruba půl hodinu dáme vařit brambory, až jsou měkké, můžeme podávat. Dobrou chuť.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!