Jogurtová krkovička
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 1,5 kg vepřové krkovice
- 1 kg bílého jogurtu
- 3 stroužky česneku
- chilli paprička
- kečup
- hořčice
- worcestrová omáčka
- sůl
- pepř
- brambory
Postup Jogurtová krkovička
Postup přípravy receptu
-
Krkovičku nakrájíme na plátky, osolíme a opepříme.
Připravíme si marinádu. Smícháme jogurt, česnek, chilli papričku, přidáme kečup, hořčici a worcestrovou omáčku. Maso vyskládáme na pekáček a zalijeme marinádou. Necháme minimálně 24 hodin odpočinout. (Většinou nechávám maso uležet 35-40 hodin.)
Vyhřejeme troubu na cca 180 stupňů a poté vložíme pekáček (maso s marinádou, nic nevyléváme). Poslední zhruba půl hodinu dáme vařit brambory, až jsou měkké, můžeme podávat. Dobrou chuť.