Pečený bůček na uzené paprice, cibuli a česneku

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

800 g bůčku
voda na podlití
sůl, celý kmín
4 stroužky česneku
1 a půl KL uzené papriky
1 větší cibule

Postup přípravy receptu

  1. Maso kuchyňsky upravíme, osolíme, okmínujeme, vložíme do pekáčku, podlijeme vodou a pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů nejdříve kůží dolů, takto maso krátce opečeme (dorůžova). Opečené maso otočíme kůží nahoru. Mírně opečenou kůži nakrájíme na malé kostičky a opět dáme péci, ale nakrájenou kůžičkou nahoru.

  2. Trochu sosu z pekáčku ke konci pečení odebereme a vmícháme do něj špetku uzené papriky. Tímto voňavým sosem pak vepřový bůček v pekáčku přelijeme. Když maso zlátne, přidáme nasekané kousky česneku a pokrájená kolečka cibule. Pečeme pěkně do křupavé kůrčičky.

  3. Upečený bůček vyndáme z pekáčku a nařežeme na plátky. Podáváme se zelím a s bramborovým knedlíkem se žampiony a jarní cibulkou. Druhý den můžeme podávat nastudeno s pečivem a kyselou okurkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!