Maďarská houbová polévka
Recepty, PolévkySuroviny
- dvě plné hrsti pokrájených lesních hub
- 1 cibule
- 1 PL sladké maďarské papriky
- 2 PL hladké mouky
- 2 KL sójové omáčky
- 1 zakysaná smetana
- kousek másla
- šťáva z citronu nebo ocet
- čerstvý kopr a petrželka
- sůl a pepř
- 1 l vývaru
Postup Maďarská houbová polévka
Postup přípravy receptu
-
Na másle zesklovaťte na kostičky nakrájenou cibuli, přihoďte houby, osolte a za stálého restování nechte houby pustit šťávu.
Jakmile se šťáva vypaří, přisypte mouku a ještě chvilku míchejte. Zaprašte paprikou, promíchejte, zalijte vývarem a sójovkou. Důkladně rozmíchejte. Nechte vařit 15 minut.
Do zakysané smetany přidejte pár lžic horké polévky, aby se nesrazila a po částech vmíchejte do polévky.
Dochuťte citronovou šťávou nebo octem, pepřem, odstavte a přidejte posekaný kopr a petrželku.