Loupáčky

Recepty, Moučníky

Suroviny

400 g hl. mouky
40 g cukru
70 g másla
1 vanilkový cukr
25 g droždí
180 ml mléka
1 žloutek
špetka soli
citronové kůry
vejce na potření
mák nebo mandlové lupínky na posypání

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve uděláme kvásek z droždí, lžičky cukru, mouky a mléka.

  2. Necháme rozpustit máslo a po vzejítí kvásku zaděláme vláčné těsto, které necháme na teplém místě asi hodinu ještě kynout.

  3. Těsto rozválíme a nařežeme na trojuhelníky.

  4. Stáčíme rohlíky a necháme ještě asi 15 min na plechu kynout.

  5. Pak potřeme vejcem a sypeme makem, nebo mandlovým lupínkem.

  6. Dáme péct asi 170°C, pečeme do zlatova.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!