Loupáčky
Recepty, MoučníkySuroviny
- 400 g hl. mouky
- 40 g cukru
- 70 g másla
- 1 vanilkový cukr
- 25 g droždí
- 180 ml mléka
- 1 žloutek
- špetka soli
- citronové kůry
- vejce na potření
- mák nebo mandlové lupínky na posypání
Postup Loupáčky
Postup přípravy receptu
-
Nejprve uděláme kvásek z droždí, lžičky cukru, mouky a mléka.
Necháme rozpustit máslo a po vzejítí kvásku zaděláme vláčné těsto, které necháme na teplém místě asi hodinu ještě kynout.
Těsto rozválíme a nařežeme na trojuhelníky.
Stáčíme rohlíky a necháme ještě asi 15 min na plechu kynout.
Pak potřeme vejcem a sypeme makem, nebo mandlovým lupínkem.
Dáme péct asi 170°C, pečeme do zlatova.