Dýňovo-cuketová směs se smetanovou omáčkou z brynzy
Recepty, Zeleninová jídlaSuroviny
- 3 malé zelené cukety (cca 10 cm)
- 1/2 dýně Hokaido
- 1 cm plátek másla
- 125 g brynzy
- 250 ml 33% smetany
- špetka soli
- hrubě mletý pepř
Postup Dýňovo-cuketová směs se smetanovou omáčkou z brynzy
Postup přípravy receptu
-
Očištěnou dýni nakrájíme na hrubší kostky, cuketu na podobně velké kousky.
Na rozehřátou pánev dáme plátek másla a vložíme dýni. Malinko osolíme, opepříme a necháme restovat cca 7-10 minut, podle velikosti kostek.
Po orestování vložíme k dýni cuketu a tu už podusíme cca 5 minut, aby byla na skus.
Až je zelenina orestovaná dle našich představ, přemístíme veškerý obsah pánve bokem na talíř nebo misku a do pánve rozdrobíme kostku brynzy, podlejeme smetanou a čekáme, až se brynza rozpustí a omáčka má jemnou konzistenci.
Před koncem vaření vložíme zeleninu zpět a minutku společně prohřejeme a můžeme podávat.