Salát z pečené máslové dýně

Recepty, Saláty

Suroviny

1 máslová dýně (kolem 1 kg)
rukola
sezamová semínka nebo lněná semínka
sušený tymián nebo čerstvý tymián
1 lžíce česnekového oleje
chilli
červená paprika
na dressing:
4 lžičky tmavé sojové omáčky
4 lžičky oleje
4 lžičky medu
2 lžičky citronové šťávy
vločky chilli
česnek

Postup přípravy receptu

  1. Máslovou dýni omyjeme a nakrájíme na malé, asi centimetrové kostičky.

  2. Smícháme s červenou paprikou, tymiánem a česnekovým olejem.

  3. Dáme na pečícím papírem vyložený plech a pečeme 10 minut.

  4. Mezitím si připravíme dressing smícháním všech ingrediencí.

  5. Ten vlijeme na pečenou dýni a ještě dalších 10-15 minut necháme péct.

  6. Pak pečenou dýni vyndáme z trouby a necháme vychladit.

  7. Roketu omyjeme, dáme na talíř a na něj poklademe upečenou dýni.

  8. Vše posypeme sezamovými nebo lněnými semínky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!