Chlebová polévka s cibulí a s česnekem
Recepty, PolévkySuroviny
- 4 krajíce staršího chleba pokrájaného na kostky
- 1 l domácího kuřecího vývaru
- 4 polévkové lžíce husího sádla
- 1 velká cibule pokrájaná na měsíčky
- 4 stroužky česneku
- 3-4 polévkové lžíce hladké mouky
- mletý pepř černý
- kmín celý
- drhnutá majoránka
Postup Chlebová polévka s cibulí a s česnekem
Postup přípravy receptu
-
Na husacej masti opečieme kocky chleba do chrumkava.
V hrnci na masti orestujeme cibuľu, múku, zalejeme vývarom a povaríme do zmäknutia cibule.
Okoreníme mletým čiernym korením, kmínom, rozomnutou majoránkou a odstavíme.
Pridáme prelisovaný cesnak, prikryjeme pokrievkou, necháme chvíľu odstáť, aby cesnak polievku prevoňal. Nesolíme, vývar je dostatočne slaný. Podávame horúce s kockami opečeného chleba.