Chlebová bramboračka s houbami
Recepty, PolévkySuroviny
- 200 g čerstvých hub
- 150-200 g brambor
- necelé 2 plátky chleba, cca 160 gramů
- 2 lžíce másla
- 1 cibule
- 3-4 stroužky česneku
- majoránka dle chuti
- drcený kmín dle chuti
- pepř mletý dle chuti
- sůl dle chuti
- cca 800 ml vývaru dle potřeby
Postup Chlebová bramboračka s houbami
Postup přípravy receptu
-
Na rozpuštěném másle osmažíme drobně pokrájenou cibuli dosklovata, přidáme rozvonět drcený kmín, jemně nasekaný česnek a přisypeme na kousky natrhaný chléb, pokrájené a předem spařené a scezené houby. Vše zalijeme vývarem dle potřeby a povaříme zhruba 5-8 minut, pak metličkou chléb v polévce rozmělníme, přisypeme na menší kousky pokrájené oloupané brambory, přilijeme vývar dle požadované hustoty, dochutíme pepřem, majoránkou a vaříme do změknutí brambor. Nakonec dle chuti dosolíme, případně ještě přidáme koření či česnek dle chuti a můžeme podávat. Před podáváním můžeme dozdobit nasekanou petrželkou nebo pažitkou.