Pečené kapustové rolky v zakysané smetaně
Recepty, Mleté masoSuroviny
- 4 vrchní velké listy z kapusty
- 400 g mletého vepřového masa
- 3 vejce
- 1 cibule
- 4 stroužky česneku
- 2 lžíce kečupu
- kapii
- 50 g eidamu
- 1 lžíce hořčice
- 1 velká zakysaná smetana
- 1 lžička oregana
- 1 lžička provensálských bylinek
- 1 lžička koření na mleté maso
- 1 lžička kmínu
- sůl
Postup Pečené kapustové rolky v zakysané smetaně
Postup přípravy receptu
-
Kapustové listy ponoříme do vařící vody, chvilinku je necháme vařit, pak je vyndáme a necháme okapat.
Připravíme si náplň: maso dáme do misky a zalijeme trošku vodou, osolíme, opepříme, necháme chvíli odpočinout a přidáme dál hořčici, kečup, oregano, provensálské bylinky, koření na mleté maso, prolisovaný česnek, 1 vejce, strouhaný sýr, nadrobno nakrájenou kapii, všechno promícháme a přidáme strouhanku a sůl jak třeba, aby nám vznikla pevná hmota.
Hmotou naplníme kapustové listy, zabalíme a propíchneme párátkem aby držely a naskládáme je do pekáčku, podlijeme vodou (asi 200 ml) a dáme péct do vyhřáté trouby na 45 minut.
Mezi tím si uděláme zálivku: do zakysané smetany dáme 2 vejce, sůl a 100 ml vody, promícháme a po upečení kapustových rolek je zalijeme zálivkou a necháme 10-15 minut zapéct do růžova.