Ryba na grilu

Recepty, Ryby

Suroviny

1 větší ryba makrela (pstruh atd...)
olivový olej
čerstvý rozmarýn
kousek libečku
kopr
sůl
pepř
2 stroužky česneku
citron
Smetanové brambory:
500 g brambor
1 šlehačka
2-4 stroužky česneku
kousek tuku na vymazání formy
mouka na vysypání

Postup přípravy receptu

  1. Rybu rozpůlíme, omyjeme a dobře osušíme do papírové utěrky. Všechny bylinky dobře opláchneme a nakrájíme na drobno, smícháme s olejem a rozetřeným česnekem.

  2. Rybu zakapeme citronovou šťávou, osolíme opepříme a potřeme důkladně připravenou marinádou s oleje a bylin. Takhle připravenou rybu dáme aspoň na dvě hodiny pod folii uležet do lednice. Pak rozpálíme gril a grilujeme po obou stranách.

  3. Brambory oloupeme, omyjeme a na struhadle nakrájíme na tenké plátky. Formu, nebo pekáček lehce vytřeme omastkem a vysypeme moukou. Brambory lehce rozprostřeme po vrstvách a trochu osolíme opepříme a dáme další vrstvu.

  4. Nakonec zalijeme šlehačkou ve které jsme rozmíchali utřený česnek a trochu soli. Přiklopíme a pečeme do měkka.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!