Pečené rozmarýnové brambory s česnekem a slaninou trochu jinak
Recepty, Bramborová jídlaSuroviny
- 600 g brambor
- 100 g anglické slaniny
- 5-6 stroužků utřeného česneku
- kousek sádla
- rozmarýn, dala jsem 3 snítky
- 1/2 lžičky mleté papriky
- sůl
- pepř
- libeček
Postup Pečené rozmarýnové brambory s česnekem a slaninou trochu jinak
Postup přípravy receptu
-
Brambory oloupeme a nakrájíme na přibližně stejné kousky. Dáme vařit do osolené vody a vaříme do poloměkka. Scedíme a necháme okapat.
Mezitím, co se brambory vaří, slaninu nakrájíme na drobno a obrané jehličky rozmarýnu nasekáme.
Slaninu s kouskem sádla vyškvaříme, přidáme česnek a rozmarýn. Chvíli restujeme, krásně se to rozvoní. Tuk scedíme a zbytek uchováme.
Do teplého tuku vmícháme papriku, pepř a špetku soli. Brambory dáme na plech s pečícím papírem, přidáme voňavé sádlo a promícháme.
Pečeme asi 15-20 minut do zlatova a občas promícháme. Upečené brambory smícháme s odloženou česnekovou slaninou. Posypeme nasekaným libečkem a podáváme jako přílohu nebo jen se salátem.