Marocká quinoa
Recepty, Bezmasá jídlaSuroviny
- 1 hrnek quinoy
- 1 střední až větší červená cibule
- olivový olej
- malá hrst plátků mandlí
- několik sušených meruněk
- 2,5 lžičky garam masaly
- sůl
- bílý pepř
Postup Marocká quinoa
Postup přípravy receptu
-
Quinou na 5 minut namočíme, poté slijeme.
Na lžičce olivového oleje orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli. Přisypeme quinou a zalijeme dvojnásobkem vroucí vody (možno s polovinou kostky zeleninového bujonu). Přidáme garam masalu, trochu soli a podle chuti bílý pepř.
Nakrájíme několik sušených meruněk na malé kousky a spolu s mandlemi přidáme ke quinoe.
Vše necháme pod pokličkou lehce vařit cca 15-20 minut, až než je quinoa měkká, příp. dolijeme trochu vody. Před podáváním ozdobíme jarní cibulkou.