Kořeněná marocká polévka z cizrny

Recepty, Polévky

Suroviny

1 lžíce olivového oleje
1 velká cibule
3 stroužky česneku
1 lžička kmínu
1 lžička skořice
1 červená pálivá paprička
300 g uvařené scezené cizrny
10 sušených meruněk
šťáva z 1 pomeranče
2 hrsti nasekaného špenátu
sůl
pepř
zeleninový vývar

Postup přípravy receptu

  1. Na rozehřátém oleji zpěníme nakrájenou cibuli, když zesklovatí, přihodíme nasekaný česnek, všechno koření mimo papričky, zamícháme, přidáme cizrnu, zalijeme vývarem, osolíme, přihodíme i nakrájené meruňky a asi 15 minut povaříme.

  2. Pak polévku rozmixujeme ponorným mixérem, přidáme šťávu vymačkanou z pomeranče, nasekaný špenát a papričku nakrájenou na tenká kolečka.

  3. Už jen malou chvilku povaříme, dochutíme a můžeme podávat.

  4. Polévka odležením v chladu do druhého dne získá na chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!