Kořeněná marocká polévka z cizrny
Recepty, PolévkySuroviny
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 velká cibule
- 3 stroužky česneku
- 1 lžička kmínu
- 1 lžička skořice
- 1 červená pálivá paprička
- 300 g uvařené scezené cizrny
- 10 sušených meruněk
- šťáva z 1 pomeranče
- 2 hrsti nasekaného špenátu
- sůl
- pepř
- zeleninový vývar
Postup Kořeněná marocká polévka z cizrny
Postup přípravy receptu
-
Na rozehřátém oleji zpěníme nakrájenou cibuli, když zesklovatí, přihodíme nasekaný česnek, všechno koření mimo papričky, zamícháme, přidáme cizrnu, zalijeme vývarem, osolíme, přihodíme i nakrájené meruňky a asi 15 minut povaříme.
Pak polévku rozmixujeme ponorným mixérem, přidáme šťávu vymačkanou z pomeranče, nasekaný špenát a papričku nakrájenou na tenká kolečka.
Už jen malou chvilku povaříme, dochutíme a můžeme podávat.
Polévka odležením v chladu do druhého dne získá na chuti.