Marocká harira

Recepty, Polévky

Suroviny

1 cibule
1 mrkev
2 řapíky celeru
2 lžíce oleje
2 stroužky česneku
2 lžičky rajského protlaku
400 g loupaných, krájených rajčat
500 ml zeleninového vývaru nebo vody
1 lžička mletého římského kmínu
1 lžička mletého koriandru
½ lžičky mleté skořice
1 bobkový list
50 g červené čočky
170 g uvařené cizrny
sůl
čerstvě mletý pepř
citron
petrželka

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli nakrájejte najemno. Oloupanou mrkev nakrájejte na slabá kolečka. Celer oloupejte a nakrájejte na drobné kostky.

  2. V hrnci rozehřejte olej a cibuli, opékejte dozlatova. Přidejte mrkev a celer a opékejte další 2–3 minuty.

  3. Do hrnce přidejte prolisovaný stroužek česneku (můžete ho případně najemno podrtit), rajský protlak, mletou papriku a krátce, (tak půl minuty), míchejte. Zalijte rajčaty, vývarem, osolte, přidejte římský kmín, koriandr, bobkobý list, skořici a červenou čočku.

  4. Vařte, dokud není čočka měkká. Nakonec přidejte uvařenou cizrnu, přiveďte k varu a stáhněte z plotny.

  5. Ochuťte trochou citronu a na talíři posypejte nakrájenou petrželkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!