Lilek zapečený s bramborovou kaší

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

1 lilek
3 velké brambory
cca 250 ml mléka
2 lžíce másla
3 lžíce drobně nasekané pažitky
100 g anglické slaniny (nakrájené na kostičky - klidně i víc)
1 velká cibule (nakrájená na kostičky)
2 lžičky sušeného česneku
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Oloupané brambory vaříme v osolené vodě doměkka.

  2. Mezitím osmažíme anglickou slaninu, slijeme tuk a na něm pak opečeme cibulku.

  3. Pak brambory rozmačkáme, přidáme k nim máslo, horké mléko a sůl a rozmixujeme na kaši. Vmícháme pažitku, sušený česnek, opečenou cibulku a slaninu.

  4. Podle chuti dosolíme a plníme do rozpůlených lilků.

  5. Pečeme v troubě asi hodinu na 160°C.

  6. Podáváme se zeleninovým salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!