Grilované zázvorovo-pivní uzené s jablečno-křenovým chutney

Recepty, Grilování

Suroviny

2 kg uzeného masa
Na marinádu:
0,5 l černého piva (používám krušovice)
šťáva ze 2 citronů
kůra z jednoho citronu
100 g zázvoru
hrst čerstvých bylinek:
bazalka
tymián
petržel
100 g másla
Na chutney:
4 větší jablka
1 červená cibule
0,5 dcl oleje
50 g cukru
šťáva z jednoho citronu
100 g a více čerstvého křenu
hrst koriandru

Postup přípravy receptu

  1. Uzené uvaříme doměkka, necháme vychladnout a naporcujeme.

  2. V hrnci smícháme černé pivo, šťávu a kůru z citronů a zredukujeme na polovinu. Sundáme z ohně a přidáme nastrouhaný zázvor, máslo a nasekané bylinky. Maso dáme do marinády a necháme přes noc odležet v lednici.

  3. Troubu zapneme na gril na 220°C a grilujeme na mřížce do zlatova, maso průběžně otáčíme.

  4. Cibuli si nasekáme najemno a necháme na oleji zesklovatět, přisypeme cukr a necháme zkaramelizovat. Poté přidáme oloupaná jablka, nakrájená na kostičky, polovinu nastrouhaného křenu a šťávu z citronu, dusíme doměkka.

  5. Jablečnou směs necháme vychladnout, vmícháme zbytek křenu a nasekaný koriandr, podáváme s uzeným masem a pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!