Grilované zázvorovo-pivní uzené s jablečno-křenovým chutney
Recepty, GrilováníSuroviny
- 2 kg uzeného masa
- Na marinádu:
- 0,5 l černého piva (používám krušovice)
- šťáva ze 2 citronů
- kůra z jednoho citronu
- 100 g zázvoru
- hrst čerstvých bylinek:
- bazalka
- tymián
- petržel
- 100 g másla
- Na chutney:
- 4 větší jablka
- 1 červená cibule
- 0,5 dcl oleje
- 50 g cukru
- šťáva z jednoho citronu
- 100 g a více čerstvého křenu
- hrst koriandru
Postup Grilované zázvorovo-pivní uzené s jablečno-křenovým chutney
Postup přípravy receptu
-
Uzené uvaříme doměkka, necháme vychladnout a naporcujeme.
V hrnci smícháme černé pivo, šťávu a kůru z citronů a zredukujeme na polovinu. Sundáme z ohně a přidáme nastrouhaný zázvor, máslo a nasekané bylinky. Maso dáme do marinády a necháme přes noc odležet v lednici.
Troubu zapneme na gril na 220°C a grilujeme na mřížce do zlatova, maso průběžně otáčíme.
Cibuli si nasekáme najemno a necháme na oleji zesklovatět, přisypeme cukr a necháme zkaramelizovat. Poté přidáme oloupaná jablka, nakrájená na kostičky, polovinu nastrouhaného křenu a šťávu z citronu, dusíme doměkka.
Jablečnou směs necháme vychladnout, vmícháme zbytek křenu a nasekaný koriandr, podáváme s uzeným masem a pečivem.