Falešný sacher
Recepty, MoučníkySuroviny
- 300 g polohrubé mouky
- 250 g cukru moučky
- 300 g jemně mletých jablek
- 100 g másla
- 3 celá vejce
- 1 prášek do pečiva
- 1 vanilkový cukr
- 3 lžíce kakaa
- - meruňková marmeláda
- čokoládová poleva
- šlehačka na ozdobu
Postup Falešný sacher
Postup přípravy receptu
-
Ušlehat změklé máslo s cukrem a vanilkou, postupně přidat celá vejce, zašlehat mouku s pečicím práškem. Nakonec vmíchat nastrouhaná jablka.
Vymazat a vysypat formu (průměr cca 28 cm) nebo menší plech, těsto rovnoměrně rozetřít a upéct při 170°C asi 30 minut (dle druhu trouby).
Po upečení nechat trochu vychladnout, rozkrojit na 2 části, polovinu potřít horkou meruňkovou marmeládou (ohřát v misce v mikrovlnce), přiklopit druhou polovinou a pomazat povrch.
Nechat asi 20 minut ztuhnout v lednici, pak polít čokoládovou polevou a zdobit šlehačkou.
Nechat ještě ztuhnout.