Falešný sacher

Recepty, Moučníky

Suroviny

300 g polohrubé mouky
250 g cukru moučky
300 g jemně mletých jablek
100 g másla
3 celá vejce
1 prášek do pečiva
1 vanilkový cukr
3 lžíce kakaa
- meruňková marmeláda
čokoládová poleva
šlehačka na ozdobu

Postup přípravy receptu

  1. Ušlehat změklé máslo s cukrem a vanilkou, postupně přidat celá vejce, zašlehat mouku s pečicím práškem. Nakonec vmíchat nastrouhaná jablka.

  2. Vymazat a vysypat formu (průměr cca 28 cm) nebo menší plech, těsto rovnoměrně rozetřít a upéct při 170°C asi 30 minut (dle druhu trouby).

  3. Po upečení nechat trochu vychladnout, rozkrojit na 2 části, polovinu potřít horkou meruňkovou marmeládou (ohřát v misce v mikrovlnce), přiklopit druhou polovinou a pomazat povrch.

  4. Nechat asi 20 minut ztuhnout v lednici, pak polít čokoládovou polevou a zdobit šlehačkou.

  5. Nechat ještě ztuhnout.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!