Sýrovo - zeleninové kroketky
Recepty, PředkrmySuroviny
- 200 g eidamu
- 2 mrkve
- 1 vejce
- 2 malé lahůdkové cibulky
- 2 lžíce nasekané bazalky nebo jiných bylinek podle chuti
- 100 g strouhanky
- sůl
- pepř
- srouhanka na obalení
- olej na smažení
Postup Sýrovo - zeleninové kroketky
Postup přípravy receptu
-
Mrkev uvaříme v osolené vodě do měkka, necháme vychladit a pak vidličkou rozmačkáme.
Přidáme nastrouhaný sýr, vejce, bazalku, nasekané cibulky, strouhanku, osolíme a opepříme.
Vše promícháme a vypracujeme ve vláčnou hmotu. Rukama namočenýma ve vodě tvarujeme kroketky, které obalíme ve strouhance.
Dáme na hodinu vychladit do lednice a pak smažíme ve vyšší vrstvě oleje dozlatova. Po usmažení dáme na ubrousek, aby se odsál přebytečný tuk. Podáváme jako pohoštění, nejlépe s nějakým dobrým dipem.