Langoš od Ikinky

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

Těsto:
500 g hladké mouky
trošku soli
4 dl mléka
42 g droždí
suroviny na langoš:
česnek
sůl
tatarská omáčka nebo kečup
sýr
olej
prostě každý si muže udělat směs na jakou má chuť

Postup přípravy receptu

  1. Všechny ingredience smícháme nebo dáme do pekárny. Hotové těsto necháme aspoň 30 minut kynout v teple. Pak těsto vyválíme na pomoučněném vále na 2 cm hrubo.

  2. V pánvi rozpálíme vyšší vrstvu oleje. Nakynutá kolečka vytáhneme do stran a ihned smažíme v oleji dozlatova.

  3. Hotové langoše odkládáme na savý papír, abychom se zbavili přebytečného tuku a doplňujeme vybranými surovinami: šunka, česnek, kečup, tatarka nebo připravenou směsí.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!