Kančí krk na jalovci a tymiánu

Recepty, Jiné maso

Suroviny

1 kg kančího masa z krku
1 velká cibule
30 dkg uzeného špeku
MARINÁDA:
1 kávová lžička - sušeného tymiánu
1 kávová lžička - koření Zvěřina (Vitana)
1 kávová lžička - hrubé soli
20 kuliček jalovce
vše poctivě rozmělnit v hmoždíři a následně smíchat s 2 lžícemi oleje

Postup přípravy receptu

  1. Maso z kančího krku nakrájíme na kousky cca 4x4 cm a bohatě vetřeme do masa v hmoždíři rozdrcenou a smíchanou marinádu.

  2. Maso následně vložíme zakryté do chladna na 24 hodin, ale lépe až na 48 hodin.

  3. V hrnci si orestujeme na nudličky nakrájenou prorostlou uzenou slaninu a po vypečení tuku přidáme na hrubo nakrájenou cibuli a opečeme do hněda.

  4. Maso po poctivém naložení zprudka orestujeme na pánvi tak, aby se zatáhlo a lehce opeklo a vložíme do hrnce ke slanině s cibulí. Výpek z pánve samozřejmě také přidáme do hrnce k masu.

  5. Podlijeme cca 0,5 l vody, přikryjeme a dusíme cca 90 minut.

  6. Dle potřeby během dušení doléváme vodu tak, aby dosahovala do ¾ masa.

  7. Jakmile je maso hotové, tak dle potřeby a zvolené přílohy zahustíme tmavou instantní jíškou. Podáváme s houskovým knedlíkem, šťouchaným bramborem nebo rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!