Kančí krk na jalovci a tymiánu
Recepty, Jiné masoSuroviny
- 1 kg kančího masa z krku
- 1 velká cibule
- 30 dkg uzeného špeku
- MARINÁDA:
- 1 kávová lžička - sušeného tymiánu
- 1 kávová lžička - koření Zvěřina (Vitana)
- 1 kávová lžička - hrubé soli
- 20 kuliček jalovce
- vše poctivě rozmělnit v hmoždíři a následně smíchat s 2 lžícemi oleje
Postup Kančí krk na jalovci a tymiánu
Postup přípravy receptu
-
Maso z kančího krku nakrájíme na kousky cca 4x4 cm a bohatě vetřeme do masa v hmoždíři rozdrcenou a smíchanou marinádu.
Maso následně vložíme zakryté do chladna na 24 hodin, ale lépe až na 48 hodin.
V hrnci si orestujeme na nudličky nakrájenou prorostlou uzenou slaninu a po vypečení tuku přidáme na hrubo nakrájenou cibuli a opečeme do hněda.
Maso po poctivém naložení zprudka orestujeme na pánvi tak, aby se zatáhlo a lehce opeklo a vložíme do hrnce ke slanině s cibulí. Výpek z pánve samozřejmě také přidáme do hrnce k masu.
Podlijeme cca 0,5 l vody, přikryjeme a dusíme cca 90 minut.
Dle potřeby během dušení doléváme vodu tak, aby dosahovala do ¾ masa.
Jakmile je maso hotové, tak dle potřeby a zvolené přílohy zahustíme tmavou instantní jíškou. Podáváme s houskovým knedlíkem, šťouchaným bramborem nebo rýží.