Amoleta cibulová Fantozzi

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

2x vejce
2x menší cibule
lžička Podravky
dvě lžíce vody
trochu oleje na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Vejce rozklepneme do hrnečku přídáme lžičku Podravky a dvě lžíce vody, vidličkou rozkvedláme. Připravíme si cibuli, tak že ji nakrájíme na podlouhlé větší kusy a na pánvi ji smažíme dokud nezesklovatí a nezměkne. Pozor aby nezačala hnědnout!

  2. Až je cibule hotová rovnoměrně ji na pánvi rozprostřete a nalejte na ní připravené vajíčko s podravkou aby byla všechna ponořena ve vajíčku. Snižte teplotu a smažte bez obrácení. Pokud se vám amoleta při vyndávání na talíř potrhá nevadí je i tak dobrá. Podává se s chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!