Lehká kokosová amoleta
Recepty, Dietní receptySuroviny
- 2 vejce (z bílků a špetky soli tuhý sníh)
- 3 lžičky hladké žitné mouky
- 4 lžíce strouhaného kokosu (1 na posyp)
- 1 lžíce sušených brusinek
- 2 lžíce zakysané smetany
- 1 lžička řepkového oleje
- Na ozdobu:
- brusinky
- kokos
- 1 lžíce strouhané 70% čokolády
- 1 lžíce javorového sirupu
- máta nebo meduňka
Postup Lehká kokosová amoleta
Postup přípravy receptu
-
Brusinky vložíme do vařicí vody a po pěti minutách necháme okapat. Několik si jich schováme na závěrečné dekorování.
Mouku smícháme kokosovou omoučkou, žloutky se zakysanou smetanou a spojíme. Opatrně vmícháme do hotového sněhu a přidáme brusinky. Smažíme na rozehřátém oleji 4 minuty z jedné strany a cca 30 sekund z druhé. Amoleta je křehčí, při obracení si můžeme pomoct talířem, na který je přesuneme.
Nakrájíme na 4 díly a dozdobíme. Podáváme ihned.