Vepřová játra na houbách a cibulce s fazolkami
Recepty, Pokrmy z vnitřnostíSuroviny
- 500 g játer
- 200 g mix hříbků
- 3 cibule
- 1/2 balení mražených fazolek
- sádlo
- pepř
- sůl
- 500 ml bujónu nebo vývaru
- Jíška:
- 2 pl sádla
- 3 pl hladké mouky
Postup Vepřová játra na houbách a cibulce s fazolkami
Postup přípravy receptu
-
Játra si umyjeme a nakrájíme na kostky. Cibule a hříbky očistíme a nakrájíme na hrubo. Na sádle si osmahneme cibulku, přidáme játra, až se zatáhnou přidáme hříbky a fazolky, opepříme lehce podlijeme a dusíme.
Na jíšku si dáme do hrnce sádlo, na něm osmahneme mouku, zalijeme vývarem, rozmícháme. Přilijeme k játrům, povaříme a dosolíme.