Tvarohový ovocný dezert
Recepty, MoučníkySuroviny
- 1 balení cukrářských piškotů
- 2 měkké tvarohy
- 300 g kysané smetany
- 1 vanilkový cukr
- moučkový cukr pdle chuti (a kyselosti ovoce)
- 1 ztužovač šlehačky
- 2 hrsti i více očištěného čerstvého ovoce vanilovým a moučkovým cukrem:
- ostružiny
- jahody
- maliny
- měkké hrušky
- broskve
- 4 lžíce kokosového likéru nebo vaječného likéru
- kokos na ozdobu
Postup Tvarohový ovocný dezert
Postup přípravy receptu
-
Tvarohy vyšleháme se zakysanou smetanou, vanilkovým a moučkovým cukrem, nakonec přdáme ztužovač šlehačky a ještě promixujeme.
Formu vyložíme potravinářskou folií či aobalem a na dno vyskládáme piškoty. Pokapeme je kokosovým likérem a nalijeme na ně polovinu tvarohové směsi. Na ně navrstvíme ovoce, zalijeme zbytkem tvarohu a nakonec opět zarovnáme piškoty.
Vložíme alespoň na 4 hodiny do lednice, dozdobíme a pak podáváme.