Francouzská bylinková polévka
Recepty, PolévkySuroviny
- 1 menší salátová okurka
- 1 střední brambor
- 2 šalotky nebo bílé části jarních cibulek
- hrst mangoldu nebo špenátu
- hrst šťovíku
- svazek petrželky
- 3 malé celerové listy
- 2 zelené části jarních cibulek
- 1 stroužek česneku
- máslo
- 1,5 l zeleninového vývaru
- 1 zakysaná smetana
- sůl
- pepř
Postup Francouzská bylinková polévka
Postup přípravy receptu
-
Nejprve si na krájíme brambory na kostičky, okurku oloupeme a vydlabeme semínka. Dužinu také nakrájíme.
Na másle si zesklovatíme šalotky (bílé části jarních cibulek), přidáme brambory, chvilku orestujeme a zalijeme, cca 200 ml vývaru. Osolíme, opepříme.
Po pěti minutách vaření přidáme ksotičky okurky, zalijeme zbytkem vývaru a vaříme do změknutí.
Ke konci vaření přidáme posekaný česnek.
Do polévky v této fázi vložíme posekané bylinky, zelené části cibulek, cca dvě minuty vaříme a vše rozmixujeme.
Vmícháme zakysanou smetanu, ve které jsme nejdříve rozmíchali pár lžic polévky, aby se nám smetana nesrazila.
Dochutíme solí a pepřem.